Veelgestelde vragen over Sim Only abonnementen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over Sim Only abonnementen.

Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt. Je krijgt dus geen telefoontoestel bij het afsluiten van een Sim Only abonnement. Het Sim Only abonnement gebruik je met je huidige mobiele telefoon waardoor je vaak goedkoper belt, sms’t en internet. Een Sim Only abonnement is dus voor iedereen die nog een prima mobiel toestel heeft of een goedkoop toestel kan krijgen.

Bij het afsluiten van het best passende Sim Only abonnement is het belangrijk om eerst het volledige aanbod te vergelijken. Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst, ontvang je binnen een paar dagen je simkaart thuis.

Als je een nieuwe Sim Only aanschaft dan worden er door de meeste providers aansluitkosten bij je in rekening gebracht. De kosten zijn voor het aansluiten hun netwerk zodat je gebruik kunt maken van hun diensten. Deze kosten worden meestal op je eerste factuur in rekening gebracht.

Per provider varieeren de aansluitkosten van €10 tot €30, soms hoef je zelfs geen aansluitkosten te betalen. Bekijk daarom de aansluitkosten van je provider.

In de meeste gevallen kan je 3 tot 6 maanden voor het aflopen van je Sim Only contract verlengen. Als je beslist om over te stappen naar een andere aanbieder dan kan 2 maanden voor het aflopen van je contract.

Let op; zeg je na de afloopdatum van het contract je abonnement niet op dan wordt je Sim Only automatisch met 1 maand verlengd. Na afloop van je contract geldt er een opzegtermijn van 1 maand. Bekijk de actuele voorwaarden bij je provider.

Vanaf begin 2017 is het nog aantrekkelijker geworden om een Sim Only abonnement te nemen. Vanaf eind 2016 wordt een telefoontoestel bij je telefoonabonnement namelijk officieel als een lening gezien. Omdat je bij het kopen van een mobiel telefoonabonnement een maandelijks betaalverplichting aangaat, moeten providers een kredietcheck ofwel een BKR (Bureau Krediet Registratie) toetsing doen als je een mobiel telefoonabonnement wilt afsluiten.

Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt. Je krijgt dus geen telefoontoestel bij het afsluiten van een Sim Only abonnement. Bij een abonnement met toestel betaal je maandelijks of eenmalig een bedrag. Wees er wel van bewust dat je bij het betalen van een maandbedrag een maandelijkse betaalverplichting aangaat. In dat geval doen providers een kredietcheck ofwel een BKR (Bureau Krediet Registratie) toetsing bij een mobiel telefoonabonnement met een telefoon van €250 of meer.