Zakelijke virtuele operators geven meer simkaarten uit

Gepubliceerd op 02 Jan 2018 | Nieuws

Zakelijke virtuele operators (VO’s) hebben in het derde kwartaal van 2017 weer meer simkaarten uitgegeven dan een half jaar eerder. Dit blijkt uit recent kwartaalonderzoek van Telecompaper.

Uit het kwartaalonderzoek over Q3 2017 blijkt dat zakelijke virtuele operators in het onderzochte kwartaal in totaal ongeveer 643.000 simkaarten hebben uitgegeven. Ee half jaar eerder lag dit aantal nog op rond de 620.000 simkaarten. Volgens het rapport is er een duidelijke trend zichtbaar dat zakelijke virtuele operators zich steeds meer op totaaloplossingen gaan richten. Deze trend is nu ook bij de grotere zakelijke VO’s zichtbaar, nadat al eerder kleinere aanbieders hiermee zakelijke klanten proberen te verleiden.

In het onderzochte derde kwartaal van vorig jaar deden vooral de zakelijke VO’s van KPN, Telfort Zakelijk en Yes Telecom, het erg goed. Telfort Zakelijk is marktleider, gevolgd door Yes Telecom. Deze twee aanbieders hebben ongeveer driekwart van de zakelijke VO-markt in handen, aldus de onderzoekers. In de tweede helft van vorig jaar groeide vooral het marktaandeel van Telfort Zakelijk door de overname van de mobile-only abonnementen van IT-specialist Galaxy. Het ging hierbij om ongeveer 20.000 simkaarten, inclusief de 10.000 simkaarten die via brancheorganisatie LTO Nederland zijn uitgegeven. De andere 10.000 kaarten van Galaxy zijn simkaarten voor beveiligde privénetwerken van verschillende organisaties en instellingen. Ook Yes Telecom wist een stijging van het aantal simkaarten te realiseren. Dit onder meer door de verschillende overnames die de KPN-dochter de afgelopen jaren heeft gedaan, zoals die van MobileService, Dekatel en, in het afgelopen jaar, Vriesservice.

Ook andere aanbieders hebben in het derde kwartaal het aantal geleverde simkaarten zien stijgen. Het aantal door Voiceworks geleverde simkaarten passeerde de 50.000 ruimschoots. Ook Truphone, met haar specifieke mobile-only aanbod, heeft het aantal zakelijk gebruikte simkaarten verder zien toenemen. Tot slot constateerden de onderzoekers van Telecompaper dat aanbieders Speakup, Ellie en Intercity Technology stabiel zijn gebleven. Deze aanbieders leveren vaak langdurige contracten, waardoor zij weinig met constant van aanbieder naar aanbieder hoppende zakelijke eindgebruikers te maken hebben, aldus het rapport.

Bron: ChannelConnect