Samsung Galaxy A8 vanaf 8 januari op de markt

Gepubliceerd op 19 Dec 2017 | Nieuws

Samsung heeft de Galaxy A8 (2018) officieel aangekondigd. Het toestel heeft onder meer een groter scherm met dunnere randen en een dubbele frontcamera. De smartphone verschijnt op 8 januari in Nederland met een adviesprijs van 499 euro.

De Galaxy A8 is Samsung’s nieuwste midranger, die enkele features van de Galaxy S-lijn overneemt. De belangrijkste nieuwe feature is het ‘infinity display’, dat we kennen van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het scherm heeft dunne bezels en neemt een groot gedeelte van de voorkant in beslag. Het meet 5,6 inch, heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels en een beeldverhouding van 18,5 bij 9. Samsung meldt dat zo’n 76 procent van de voorkant door het scherm wordt ingenomen. Bij de Galaxy S8 is dat iets meer dan 80 procent.

De smartphone heeft een metalen frame, met een glazen voor- en achterkant. Dat geeft de Galaxy A8 een frisse en moderne look, maar laat de telefoon ook luxe aanvoelen. Bovendien is de A8 IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij stof-en waterdicht is. Het is dus geen probleem om de smartphone te gebruiken als het bijvoorbeeld regent. Ook nieuw is de ondersteuning voor de Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung.

Ook onder de motorkap is de Galaxy A8 goed voorzien. Het toestel wordt aangedreven door een octacore Exynos-processor, met 4GB aan RAM en 32GB aan opslagruimte. Een 3000 mAh-accu voorziet het geheel van stroom, die verder via de usb-c-poort wordt opgeladen. Ook is er ondersteuning voor snelladen. Wel opvallend is dat de Galaxy A8 nog draait op Android 7.1.1 (Nougat), terwijl Android 8.0 (Oreo) al een tijdje beschikbaar is. Waarschijnlijk wordt de telefoon pas op een later moment bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

Een andere belangrijke feature van de Galaxy A8 is de camera. Aan de achterkant zit een 16 megapixel-camera met een diafragma van f/1.7. Daaronder zit de vingerafdrukscanner. Interessanter zijn de twee camera’s aan de voorkant, die Live Focus mogelijk maken bij het nemen van een selfie. Dit houdt in dat je zelfportretten met bijvoorbeeld een fraai scherptediepte-effect.

Op 8 januari verschijnt de Samsung Galaxy A8 in de Nederlandse winkels. Het toestel kost 499 euro en is daarmee iets goedkoper dan zijn ‘grotere broer’, de Galaxy S8. De telefoon komt in drie kleuren: zwart, grijs en goud. Ook is de grotere Galaxy A8 Plus (2018) aangekondigd, maar dit toestel verschijnt hier niet.

Bron: Androidplanet