Omzet HTC met een vijfde omlaag in 2017

Gepubliceerd op 08 Jan 2018 | Nieuws

HTC heeft in 2017 een omzet gemaakt van iets meer dan 1,7 miljard dollar. Daarmee is de omzet 20,5 procent gedaald ten opzichte van 2016. HTC ziet haar omzet al sinds 2011 met flinke percentages dalen.

HTC is er ook in 2017 niet in geslaagd een groei in omzet te realiseren. De omzet van HTC daalt al sinds 2011 ononderbroken. De omzet van HTC zit nu onder het niveau van 2005 toen HTC nog als zogenaamde 'OEM fabrikant' Windows smartphones en Pocket PC's produceerde voor providers als T-Mobile en Vodafone.

HTC heeft veel moeite om te concurreren tegen Samsung, Apple en Huawei. Het bedrijf heeft tot nu toe nog ieder jaar een flagship smartphone uitgebracht die zich kan meten met de high-end toestellen van Samsung, Apple, LG en Sony, maar echte succesverhalen blijven al sinds 2011 uit.

HTC geeft al geruime tijd geen details meer over de hoeveelheid toestellen die het merk verkoopt. Volgens Statista dalen de verkopen echter al sinds het topjaar in 2011 fors. In 2016 gingen wereldwijd nog maar 28,7 miljoen toestellen over de toonbank. Dat de omzet van HTC in 2017 met ruim 20 procent is gedaald, geeft waarschijnlijk aan dat ook de afzet van toestellen met ongeveer een gelijk percentage gedaald zal zijn.

Google heeft vorig jaar september delen van HTC overgenomen, mogelijk om het bedrijf te behoeden voor een faillissement. HTC had op dat moment een nieuwe Pixel smartphone in ontwikkeling voor Google. Een faillissement van HTC had mogelijk de introductie van dit toestel kunnen verstoren. Kort na de gedeeltelijke overname van HTC door Google kondigde Google de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL aan, waarvan de Google Pixel 2 uit de fabrieken van HTC komt.

Bron: GSMhelpdesk