App Store start 2018 met recordomzet van 300 miljoen dollar

Gepubliceerd op 05 Jan 2018 | Nieuws

De App Store haalde op 1 januari een recordomzet van 300 miljoen dollar. Ook tijdens de feestdagen werd er een flink hogere omzet van bijna 900 miljoen dollar gehaald.

Apple heeft opnieuw records gebroken door op nieuwjaarsdag 2018 maar liefst 300 miljoen dollar omzet te boeken. Ook tijdens de kerstdagen gaven gebruikers extreem veel uit: vanaf kerstavond tot het einde van het jaar werd in zeven dagen tijd maar liefst 890 miljoen dollar omgezet.

Apple-topman Phil Schiller is uiteraard in zijn nopjes met de resultaten: “We zijn opgetogen over de reacties op de nieuwe App Store en het feit dat zoveel klanten nieuwe apps en games ontdekken en ervan genieten.” Schiller wil graag alle creatieve appontwikkelaars bedanken, omdat ze zoveel mooie apps hebben gemaakt en daarmee het leven van mensen ten goede veranderen. In 2017 keerde Apple 26,5 miljard dollar uit aan ontwikkelaars en dat is een groei van 30 procent ten opzichte van 2016.

Om kritische geluiden over het eventueel tanende succes van ARKit de kop in te drukken, benadrukt Apple hoe succesvol Pokémon GO is geweest. De app kreeg half december een update met nieuwe ARKit-functies en dat zorgde ervoor dat de app weer in de top van de App Store-ranglijsten terugkwam. Volgens Apple zijn er nu bijna 2.000 ARKit-apps in diverse categorieën verkrijgbaar. Deze cijfers komen niet overeen met de schatting van Apptopia, waar we eerder vandaag aandacht aan besteedden. Dit app-onderzoeksbureau schat dat er nog geen 1.000 apps zijn. Apple wijst nog even op populaire AR-games zoals CSR Racing 2, Stack AR en Kings of Pool en AR-apps zoals Night Sky en Snapchat.

Bron: Apple